- Plaatsen en overnachten - Reisverslag uit Boekarest, Roemenië van tim-reist-rond - WaarBenJij.nu - Plaatsen en overnachten - Reisverslag uit Boekarest, Roemenië van tim-reist-rond - WaarBenJij.nu

- Plaatsen en overnachten

Door: Tim

Blijf op de hoogte en volg

25 September 2024 | Roemenië, Boekarest

(ik schrijf dit verslagje ergens in de lucht op de terugweg, laten we zeggen Boekarest)

Plaatsen en overnachtingen

Izmir was een prettige verrassing. Een relaxte stad en op zondag een christelijke kerkdienst!

De stad die echt mijn hart heeft gestolen is Akhisar (Thyatira). Een heerlijk bedrijvig stadje. Mooie parken. Misschien ook wel omdat het totaal niet toeristisch was. Echt een stad in het binnenland voor de mensen zelf. Zoals het leven daar is. Vroeger welvarend door het purper, nu ook nog door textiel en door tabak. De theebezorgers op straat, het backgammon dat gespeeld wordt. De mannen al pratende wachtend op hun beurt bij de kapper. Helemaal goed.

Als streek kies ik voor de Lycus vallei. Wat een prachtige bergen aan weerskanten. En in het midden een mooie groen vallei. En 3 oude plaatsen: Kolosse, Hierapolis en Laodicea.

En dan Kusadasi. Ken je de grap: wat is het beste aan Tilburg? Antwoord: de trein naar Eindhoven. Zo’n gevoel heb ik bij Kusadasi. Het beste aan die stad is de boot naar Patmos.

De boot vertrekt al om 8 uur ‘s ochtends, en je moet je al om 7 uur melden voor instapkaart, douane etc (want overtocht van Turkije naar Griekenland). Het is dat het hotel praktisch naast het kantoor van Tilos (waar je de overtocht regelt) zit. En ook fijn als je ‘s avonds iets na zessen aankomt, dan ben je met 5 minuten op je kamer om even lekker te douchen. De toeristische winkeltjes vond ik niet heel bijzonder en de meeste restaurants, zeker die bij de haven aardig aan de prijs. Het verkeer is druk, en de mensen niet bijzonder vriendelijk. Kortom: top: voor de dagtocht naar Patmos, daarna: snel weer wegwezen.

Izmir - Smyrna - Extenso Hotel- prima voor 1 nacht en vlak bij vliegveld

Bergama - Pergamum - Aristonicus Boutique Hotel - erg leuk vlak bij antik kenti (AK)

Akhisar - Thyatira - Tütün Otel * - prima voor 1 nacht en dicht bij centrum AK

Salihli - Sardes - Lidya Sardes Hotel Thermal - erg mooi hotel AK

Alasehir - Philadelphia - geen overnachting

Pamukkale - Laodicea - Melrose House Hotel - erg leuk hotel bij centrum Pamukkale

Selcuk - Efeze - Hotel Ave Maria - heel matig zou ik niet weer heen gaan

- Gurmefes Tiny House - super - in the middle of nowhere (zie foto’s)

Kusadasi - Patmos - Kayhanbey Hotel - vergane glorie, dicht bij de Port en goede koffietent (Moka - als je het hotel uitkomt ca 50m links) qua locatie praktisch maar verder geen aanrader

* enige niet via booking.com

Verder nog een grappig detail:

Als je de beschrijvingen leest bij de Antik Kenti’s dan valt op dat:

- bijna elke stad is wel een keer ergens een hoofdstad van geweest

- bijna iedereen heeft wel een keer de grootste bibliotheek gehad

- elke stad vervulde wel een belangrijke regio functie

- en lag aan een heel belangrijke doorgaande weg.

Maar goed, dit zijn natuurlijk ook niet voor niets 7 heel belangrijke plaatsen

Kortom, Turkije is een prachtig land, met vriendelijke en gastvrije mensen. Als je de kans krijgt: zeker een keer naar toe gaan, al dan niet met een georganiseerde reis!